Soğan Salatası Soğan, birçok hastalığa iyi gelen ve şifa deposu bir sebzedir. Soğan, hemen hemen her yemekte kullanıldığı gibi böreklerde ve salatalarda da sıklıkla kullanılmaktadır. Salataların demirbaşları arasında yer alan soğan, balık yemekleri, kızartmalar ve kebapların yanında olmazsa olmaz bir bileşendir. Soğan, kış hastalıklarının bir numaralı düşmanıdır. Kuru fasulye, nohut gibi kuru baklagil yemeklerinin yanında, tüm balık yemekleri, köfte ve kebap gibi yemeklerin yanında soğan salatası yaparak hastalıklara yakalanmamızı engelleyebiliriz. Bol ilaç kullanmak yerine, salatalarda soğan, sarımsak, limon ve yeşillikleri bulundurduğumuz sürece vücudumuz kış hastalıklarına karşı savunma almış olacaktır. Soğanla yapılan çeşitli salatalar vardır. Bunlardan bazıları ise: Tarif 1
Soğan Salatası Nasıl Yapılır? Soğanları halka şeklinde doğrayın. Kapağı olan ayrı bir kapta, su, sirke, soğan, tuz ve şekeri koyup hepsini 6 saat oda sıcaklığında dinlendirin. Daha sonra tüm suyunu süzerek, salataya maydanoz ve sumak ekleyip, üzerine zeytinyağını ekleyin. Salatanız hazır. İsterseniz bu salatayı 6 gün dolapta bekleterek istediğiniz zaman çıkarıp yiyebilirsiniz. Tarif 2
Soğan Salatası Nasıl Yapılır? Soğanları halka şeklinde doğrayıp eğer acısını sevmiyorsanız, tuzla ovalayarak yıkayıp suyunu süzün. Bu şekilde acısı azalacaktır. Daha sonra maydanozları yıkayıp doğradıktan sonra soğanlarla birlikte harmanlayın. Üzerine tuz, pul biber, sumak ve limonu ekleyip karıştırın. Salatanın üzerine bol limon, zeytinyağı ve sirkeyi de ekleyip servis edebilirsiniz. Soğan salatası, içerdiği vitaminler ve mineraller sayesinde sağlığa birçok fayda sağlar. Antioksidan özellikleri ile bağışıklık sistemini güçlendirir, vücudu serbest radikallere karşı korur. Soğan, aynı zamanda sindirim sistemini düzenler ve bağırsak sağlığını destekler. Düzenli tüketildiğinde, kalp sağlığını koruyucu etkileri de bulunmaktadır. Soğan salatası, özellikle kış aylarında sofralardan eksik edilmemesi gereken bir lezzettir. |