Çorbalar, her yemeğin yanında yapılan, sofranın zengin görünmesini sağlayan ve lezzeti ile sofralarımıza renk katan yemeklerdir. Pratik yapımı sayesinde sıkça tercih edilen çorbalar, bebeklikten itibaren tükettiğimiz başlıca yemek gruplarındandır. Mercimek çorbası, sebze çorbası, tavuk çorbası, ezogelin çorbası, kelle paça çorbası, şehriye çorbası, mantar çorbası ve soğan çorbası gibi onlarca çeşit çorba sayabiliriz. Çorbalar, terbiye usulü ve krema kullanılarak daha farklı tatlar yaratabilir. Örneğin, tavuk çorbası sade olarak tercih edilirken, kremalı tavuk çorbası da farklı bir seçenek sunar. Çorbaların içindeki malzeme ne olursa olsun her zaman lezzetli sonuçlar verir. Her çorba yapımında en sık kullanılan sebze soğandır. Soğan çorbası da sade ve kremalı olarak yapılır ve muhteşem sonuçlar almanızı sağlar. Şimdi sizlere kremalı soğan çorbası tarifi verelim. Kremalı Soğan Çorbası Tarifi Malzemeleri
Nasıl Yapılır? Öncelikle kuru soğanlar ince ince doğranır. Temiz bir tencere içerisine tereyağı ve zeytinyağı eklenir. Ocağa alınan tencereye soğanlar da eklenerek 10 dakika kadar kavrulur. Kavrulan soğanların üzerine sarımsak da ince ince doğranarak eklenir. 2-3 dakika daha kavrulan malzemelerin üzerine kekik ve tuz serpilir ve soğanlar hafif kahverengi olana kadar pişirilir. Üzerine un ilave edilerek 1-2 dakika daha kavrulur. Ardından 6 bardak su ve yarım fincan sirke eklenir ve 10 dakika pişirilir. 10 dakika sonunda 1 paket hazır krema çorbaya ilave edilerek 4-5 dakika daha pişmesi beklenir. Pişen çorbanın üzerine maydanoz ve pul biber serpilir. Mis gibi kremalı soğan çorbamız servise hazırdır. Sıcak olarak içilir. Afiyet olsun. |
Yezdan
12 Temmuz 2024 CumaKremalı soğan çorbasını denedim ama sirkeyi eklediğimde çorbanın tadı acımsı bir hal aldı, acaba bir yerde yanlış mı yaptım? Sirkeyi eklerken dikkat etmem gereken bir şey var mı?
Cevap yazAdmin
12 Temmuz 2024 CumaMerhaba Yezdan,
Kremalı soğan çorbasını denerken sirke eklediğinizde acımsı bir tat almanızın birkaç nedeni olabilir. Sirkeyi eklerken miktarına dikkat etmeniz çok önemli. Fazla sirke eklemek çorbanın tadını bozabilir. Ayrıca, sirkeyi eklerken çorbanın sıcaklığına ve diğer malzemelerin oranına dikkat etmek gerekiyor. Sirkeyi yavaş yavaş ve tadına bakarak eklemek en iyisi. Eğer sirkenin asidik tadı fazla geliyorsa, çorbanıza bir tutam şeker ekleyerek bu tadı dengeleyebilirsiniz. Umarım bu bilgiler yardımcı olur!
Sevgiler,