Soğan TozuSoğan tozu, kuru soğan veya taze soğan kullanılarak kurutulup öğütülerek elde edilen bir üründür. Taze soğanlar, kurutulmadan önce yaklaşık %91 oranında su içerirler. Kurutma işlemi sırasında su buharlaşarak sadece soğanın özü kalır. Bu nedenle, soğan tozunda besin değerleri açısından özellikle karbonhidrat, protein, vitamin ve yağ miktarları oldukça yüksektir. Kurutma işlemi sonucunda, 12 kilogram taze soğandan yalnızca 1 kilogram soğan tozu elde edilir. Soğan Tozunun Kullanım AlanlarıSoğan tozu, çeşitli yemeklerde ve gıda ürünlerinde yaygın olarak kullanılır:
Soğan Tozunun FaydalarıSoğan tozu, taze soğanın gerekli ön işlemlerden geçtikten sonra kurutulmasıyla elde edilir. Kurutma işlemi sırasında suyun buharlaşması sonucu ürünün özü kalır ve saf kuru soğan içerisindeki besin değerleri, etken maddeler ve vitaminler taze haline göre çok daha yüksek olur. Aynı miktarda taze soğan tüketimi ile kuru soğan tüketimi arasında besin değerleri açısından farklıklar bulunabilir, ancak faydaları açısından özel durumlar hariç, taze soğan neye faydalıysa kuru soğan da aynı şekilde faydalıdır. |
İyi günler, ben genelede yemeklerime ne soğan ne sarımısak hiç bir şekilde kullanmam çünkü koku yapıyor, bir yandan da yemeklerin lezzetine lezzet katiyo kullanmak istiyorum soğan tozu köfte harcına falan karıştırsam acaba yinede kokusunu verir mi? Tadı olur mu? Bilen yardımcı olabilir mi?
Cevap yazMerhaba Aysu Hanım,
Soğan tozu kullanmak, taze soğana göre daha az koku yapar ve yemeklerinizde istediğiniz lezzeti yakalamanıza yardımcı olabilir. Köfte harcına eklediğinizde de güzel bir tat verir. Ancak, miktarını dikkatli ayarlamanız önemli; fazla kullanımı yine de koku yapabilir. İdeal miktarı deneyerek bulabilirsiniz. Afiyet olsun!
Sevgilerle,