Soğan Kavurma Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Soğan Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kavurma, Soğan, soğangiller ailesinden olup, güçlü bir antioksidandır. Aynı zamanda da antibiyotiktir. Kuru soğan, potasyum, folik asit ve antioksidan besinler açısından zengindir. Yumrusu ve yeşil yapraklı kısımları yemeklere hoş bir aroma verir bu nedenle lezzet ve tat vermesi için kullanılmaktadır. Soğanın yeşil kısımları taze yenirken, cacık yapımında kullanılır. Soğan yemeklerin ve çorbaların yapımında olmazsa olmazların başında gelen bir bitkidir. Soğanı günümüzde tüketmeyen kişi çok azdır. Soğan bitkisi aynı zamanda şifadır. Antibiyotik özelliği ile bilinen soğan bizleri çoğu hastalıklardan korumaktadır. İçerisindeki antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemimizi güçlendirir ve vücuda direnç vermektedir. Soğan çiğ olarak tüketildiği gibi pişirilerek de yenen bir bitkidir. Yeşil yapraklarından yumrusuna kadar soğan kullanılmaktadır.

Soğanın yumrusu hemen hemen her yemeğe kullanılırken, yeşil yaprakları da çiğ olarak salatalarda vs. Çeşitli yerlerde kullanılmaktadır. Soğanın yumrusunu kavurarak sade tükettiğimiz gibi salçalı, yumurtalı, patatesli de tüketebilirsiniz. Biz size şimdi sade soğan kavurması tarifi vereceğiz.

Soğan Kavurması: 5-6 kişilik

Soğan kavurması için gerekli malzemeler
  • 5-6 adet kuru soğan
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz
  • Arzuya göre 1 tatlı kaşığı domates salçası
Soğan Kavurma Nasıl Yapılır?
  • Soğanları ister yarım ay şeklinde doğrayın isterseniz jülyen şeklinde ince uzun doğrayın.
  • Bir tavaya veya tencereye sıvı yağını koyun. Tencereyi ocağa koyun. Sıvı yağ kızınca soğanları ilave edip kavurun.
  • Soğanların kavrulma aşaması bittikten sonra 1 tatlı kaşığı salçayı ilave edip salçanın kokusu çıkana kadar kavurun. Tuzu ve karabiberini de ilave edip karıştırın, ocaktan alın.
  • Bu salçalı soğan kavurmasını kahvaltı dahil her zaman yemek mümkündür. Soğan kavurmasını başka malzemeler ilave ederek tatlandırmak mümkündür. Mesela patates, kıyma, yumurta bunlarda soğan kavurmasına çok yakışır, maydanoz yapraklarıyla da süslerseniz ayrı bir tat ve lezzet elde edersiniz.
Ayrıca soğan kavurması, soğanın içindeki aktif maddeler sayesinde kilo vermede çok severek kullanacağınız bir menü olabilir. Soğan kilo vermeyi hızlandırır ve yağ yakımına son derece yardımcı olur. Diyet yapmak isteyen ve yapanlar için çok faydalı olan yağ yakıcı soğan kavurmasını hazırlamakta oldukça kolay ve malzemeleri de çok ekonomiktir. Soğan kavurmasının kalori değeri de düşüktür. Herkes gönül rahatlığı ile yiyebilir diyete çok büyük desteği vardır.

Soğan Kavurma Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Soğan Doğrama Çeşitleri ve Yöntemleri

Soğan Doğrama Çeşitleri ve Yöntemleri

Soğan Ekimi Nasıl Yapılır?

Soğan Ekimi Nasıl Yapılır?

Lale Soğanı Nasıl Saklanır?

Lale Soğanı Nasıl Saklanır?

Safran Soğanı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Safran Soğanı Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Soğan Mildiyösü Belirtileri ve Tedavisi

Soğan Mildiyösü Belirtileri ve Tedavisi

Güncel

Soğan Kürü ile Zayıflama Yöntemleri

Soğan Kürü ile Zayıflama Yöntemleri

Güncel

Soğan Diyeti Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Soğan Diyeti Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Sarı Soğanın Özellikleri Nelerdir?

Sarı Soğanın Özellikleri Nelerdir?

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6