Soğan Kavurma Tarifi ve Malzemeleri
07 Temmuz 2024

Soğan Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kavurma

Soğan, soğangiller ailesinden olup, güçlü bir antioksidandır ve aynı zamanda antibiyotik özelliklere sahiptir. Kuru soğan, potasyum, folik asit ve antioksidan besinler açısından zengindir. Yumrusu ve yeşil yapraklı kısımları yemeklere hoş bir aroma verir, bu nedenle lezzet ve tat vermesi için kullanılır. Soğanın yeşil kısımları taze yenirken, cacık yapımında kullanılır. Soğan, yemeklerin ve çorbaların yapımında olmazsa olmazlar arasında yer alır. Günümüzde soğan tüketmeyen kişi çok azdır. Ayrıca, soğan bitkisi şifa kaynağıdır. Antibiyotik özelliği ile bilinen soğan, birçok hastalıktan korunmamıza yardımcı olur. İçerisindeki antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemimizi güçlendirir ve vücuda direnç kazandırır. Soğan çiğ olarak tüketilebildiği gibi pişirilerek de yenir. Yeşil yapraklarından yumrusuna kadar soğan kullanılır.

Soğan Kavurma Nedir?

Soğanın yumrusu hemen hemen her yemekte kullanılırken, yeşil yaprakları da çiğ olarak salatalarda ve çeşitli yerlerde kullanılır. Soğanın yumrusunu kavurarak sade tüketebileceğiniz gibi, salçalı, yumurtalı, patatesli de tüketebilirsiniz. Bu makalede sade soğan kavurması tarifini paylaşacağız.

Soğan Kavurması: 5-6 Kişilik

Gerekli Malzemeler

  • 5-6 adet kuru soğan
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz
  • Arzuya göre 1 tatlı kaşığı domates salçası

Soğan Kavurma Nasıl Yapılır?

  • Soğanları yarım ay şeklinde veya jülyen şeklinde ince uzun doğrayın.
  • Bir tavaya veya tencereye sıvı yağı koyun ve ısınması için ocağa alın. Yağ ısınınca soğanları ilave edip kavurun.
  • Soğanlar kavrulduktan sonra, arzuya göre 1 tatlı kaşığı domates salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Tuzu ve karabiberi de ilave edip karıştırın, ardından ocaktan alın.
  • Bu salçalı soğan kavurmasını kahvaltı dahil her öğünde tüketebilirsiniz. Soğan kavurmasına başka malzemeler ilave ederek tatlandırmak mümkündür. Mesela patates, kıyma, yumurta gibi malzemeler soğan kavurmasına çok yakışır. Ayrıca, maydanoz yaprakları ile süsleyerek ayrı bir tat ve lezzet elde edebilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Soğan kavurması, soğanın içindeki aktif maddeler sayesinde kilo vermede oldukça etkili bir menü olabilir. Soğan kilo vermeyi hızlandırır ve yağ yakımına son derece yardımcı olur. Diyet yapmak isteyenler için çok faydalı olan bu yağ yakıcı soğan kavurmasının hazırlanması oldukça kolaydır ve malzemeleri de çok ekonomiktir. Soğan kavurmasının kalori değeri düşüktür, bu nedenle herkes gönül rahatlığıyla yiyebilir ve diyetlerine büyük destek sağlar.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Soğan Ekimi Nasıl Yapılır?

Soğan Ekimi Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Güncel

Soğan Suyuyla Saç Uzatma

Soğan Suyuyla Saç Uzatma

Güncel

Karamelize Soğan Tarifi ve Malzemeleri

Karamelize Soğan Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Soğan Alerjisi Nedir?

Soğan Alerjisi Nedir?