Soğan Kavurma Soğan, soğangiller ailesinden olup, güçlü bir antioksidandır ve aynı zamanda antibiyotik özelliklere sahiptir. Kuru soğan, potasyum, folik asit ve antioksidan besinler açısından zengindir. Yumrusu ve yeşil yapraklı kısımları yemeklere hoş bir aroma verir, bu nedenle lezzet ve tat vermesi için kullanılır. Soğanın yeşil kısımları taze yenirken, cacık yapımında kullanılır. Soğan, yemeklerin ve çorbaların yapımında olmazsa olmazlar arasında yer alır. Günümüzde soğan tüketmeyen kişi çok azdır. Ayrıca, soğan bitkisi şifa kaynağıdır. Antibiyotik özelliği ile bilinen soğan, birçok hastalıktan korunmamıza yardımcı olur. İçerisindeki antioksidanlar sayesinde bağışıklık sistemimizi güçlendirir ve vücuda direnç kazandırır. Soğan çiğ olarak tüketilebildiği gibi pişirilerek de yenir. Yeşil yapraklarından yumrusuna kadar soğan kullanılır. Soğan Kavurma Nedir? Soğanın yumrusu hemen hemen her yemekte kullanılırken, yeşil yaprakları da çiğ olarak salatalarda ve çeşitli yerlerde kullanılır. Soğanın yumrusunu kavurarak sade tüketebileceğiniz gibi, salçalı, yumurtalı, patatesli de tüketebilirsiniz. Bu makalede sade soğan kavurması tarifini paylaşacağız. Soğan Kavurması: 5-6 Kişilik Gerekli Malzemeler
Soğan Kavurma Nasıl Yapılır?
Ekstra Bilgiler Soğan kavurması, soğanın içindeki aktif maddeler sayesinde kilo vermede oldukça etkili bir menü olabilir. Soğan kilo vermeyi hızlandırır ve yağ yakımına son derece yardımcı olur. Diyet yapmak isteyenler için çok faydalı olan bu yağ yakıcı soğan kavurmasının hazırlanması oldukça kolaydır ve malzemeleri de çok ekonomiktir. Soğan kavurmasının kalori değeri düşüktür, bu nedenle herkes gönül rahatlığıyla yiyebilir ve diyetlerine büyük destek sağlar. |