Karamelize SoğanKaramelize soğan, makarnalarda, mezelerde, et ve balık yemeklerinde, sandviçlerde ve diğer birçok yemekte kullanılan lezzetli bir bileşendir. Yemeklere derin bir tat katan karamelize soğan, birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Hem yapılışının pratik olması hem de lezzetli oluşu, karamelize soğanın popülerliğini artırmaktadır. Karamelize soğan hazırlamak için soğan, zeytinyağı ve tuz yeterlidir. Ancak, damak zevklerine göre balzamik sirke, elma sirkesi, soya sosu, şeker veya kişniş gibi malzemeler de eklenebilir. Karamelize Soğan Tarifi 1
Karamelize Soğan Nasıl Yapılır?Öncelikle soğanları soyun ve yarım ay şeklinde, yani jülyen şekilde doğrayın. Zeytinyağını tavaya koyun ve ısıtın. Isınan yağın üzerine soğanları ekleyin ve kavurun. Soğanların rengi değişmeye başladığında tuzunu ilave edin. Daha sonra tavanın kapağını kapatın ve yaklaşık 25 dakika boyunca pişirin. Piştikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Karamelize Soğan Tarifi 2
Karamelize Soğan Nasıl Yapılır?Öncelikle soğanları yarım ay şeklinde doğrayın ve sarımsakları temizleyerek ufalayın. Daha sonra zeytinyağını tavaya koyun ve ısıtın. Yağ ısındıktan sonra soğanları ekleyip kavurmaya başlayın. Kavrulmaya başladığında tuzunu ve şekerini ilave edin. Yaklaşık 2 dakika bu şekilde kavurduktan sonra sarımsağını ve sirkesini ekleyin. Baharatlarını da ekledikten sonra tavanın kapağını kapatın ve pişmeye bırakın. Ortalama 30 dakika pişirin. Piştikten sonra karamelize soğanları servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Karamelize Soğan Tarifi 3
Karamelize Soğan Nasıl Yapılır?Öncelikle, soğanları jülyen şeklinde doğrayın. Tavanın içine zeytinyağını koyun ve ısıtın. Isınan yağın içine soğanları ekleyin. Soğanlar kavrulmaya başlayınca şekerini ve diğer malzemelerini ilave ederek karıştırın. Bu şekilde yaklaşık 20 dakika boyunca pişirin. Piştikten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun. Karamelize Soğanlı Pratik Milföy Börek Malzemeleri
Karamelize Soğanlı Pratik Milföy Börek Nasıl Yapılır?Soğanları jülyen şeklinde doğradıktan sonra zeytinyağında kavurun. Daha sonra tuzunu ve baharatlarını ilave edin. Soğanları baharatları ve tuzu ile iyice soteleyin. Soğanlar pişene kadar fırınınızı 200 dereceye ayarlayın. Milföy hamurunun ucuna biraz hazırladığınız karamelize soğan koyup istediğiniz şekilde katlayın. Diğer milföy hamurlarına da aynı işlemleri uygulayın. Pişirmek için ayarladığınız tepsinin altına yağlı kâğıt serin ve hazırladığınız milföy hamurlarını dizin. Daha sonra bir fırça yardımıyla milföylerin üzerine yumurta sarısını sürün. Fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun. |
Karamelize soğanın lezzetini et ve balık yemeklerinde denemek istiyorum, özellikle balzamik sirke ile yapmayı düşünüyorum. Balzamik sirke ile yaparken, soğanları ne kadar kavurmalıyım ki tatları tam otursun?
Cevap yazŞivekar, karamelize soğan yapmak için soğanları kısık ateşte yavaş yavaş kavurman gerekiyor. Bu işlem genellikle 20 ila 30 dakika arasında sürer, fakat soğanlarının miktarına ve kalınlığına bağlı olarak bu süre biraz uzayabilir. Soğanların rengi koyulaşıp kahverengiye dönene ve şekerleri karamelize olana kadar kavurmalısın.
Balzamik sirke kullanmaya karar verdiğinde, soğanlarının karamelize olmasına yakın, yani yaklaşık son 5 dakika kala sirkeyi ekleyebilirsin. Bu şekilde sirke, soğanlarla iyice karışıp tatlarını tam anlamıyla oturtacaktır. Balzamik sirkenin verdiği tat, karamelize soğanların doğal tatlılığıyla mükemmel bir uyum sağlar ve et ya da balık yemeklerine harika bir lezzet katar. Afiyet olsun!