Soğan Mıhlaması Tarifi ve Malzemeleri
12 Temmuz 2024

Soğan Mıhlaması Tarifi ve Malzemeleri

Soğan mıhlaması olarak adlandırılan bu mükemmel yiyecek, günümüzde birçok insanın severek tükettiği yemeklerden biridir. Soğandan yapılan bu yemekte, insanların en çok merak ettiği konu, bu yemeğin tüketilmesi sonrasında ağızda herhangi bir kokunun oluşup oluşmamasıdır. Aslında bu sorunun cevabı son derece basittir. Birçok işlemden geçirilerek hazırlanan soğan mıhlaması, soğanlara yapılan işlemler nedeniyle herhangi bir koku oluşturmamaktadır. Hatta bu durumun tam tersine, yapılan bu yemek özellikle akşam yemeği olarak yapıldığında son derece mükemmel bir lezzet vermektedir. Ülkemizde ise genellikle doğu şehirlerinde daha çok yapılmakta olan soğan mıhlaması, hızlı bir yayılma içerisindedir. Hızlı bir şekilde yayılmakta olan soğan mıhlaması, yanına yakışan yemekler yapıldığında, bu yemekleriniz ister misafirleriniz için ister aileniz için mükemmel bir lezzet olacaktır. Bu yemeği yaparak siz de misafirlerinize bu şekilde farklı lezzetler tattırabilirsiniz. Soğan mıhlaması yemeğinde en avantajlı durum, yapılışının son derece kolay ve yapılışında kullanılan malzemelerin azlığıdır. Şimdi öncelikle malzemelerden bahsederek yavaş yavaş yapılışına geçebiliriz.

Soğan Mıhlaması Malzemeleri
  • 4 adet orta boy kuru soğan
  • Bir miktar tuz ve karabiber
  • İki adet orta boy domates
  • Bir adet yumurta
  • Bir tatlı kaşığı domates salçası
  • İki adet sivri yeşil biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Soğan Mıhlaması Nasıl Yapılır?

Öncelikle soğanları yemeklik bir şekilde ince ince doğrayın. Tabi ki bu işlemden önce soğanları soymayı unutmayınız. Bu sırada bir teflon tava içerisine iyice kızması için bir miktar sıvı yağ koyarak kızdırın. Bir süre sonra yağ kızdıktan sonra soğanları kavurmak için yavaş ve dikkatli bir şekilde karıştırın ve bir süre boyunca kavurunuz. Soğanların kavrulmasına yakın, rengi pembeleşmeye başlayacaktır. Bu sırada siz de sivri biberleri halka şeklinde doğramaya başlayın ve soğanlar ile karıştırınız. Bu sırada kavurma işlemine devam edin.

Bu işlemde ise sıra domateslere geldi. Öncelikle domatesleri temiz bir şekilde yıkadıktan sonra küçük küçük küp şeklinde doğrayın. Tüm domatesleri doğradıktan sonra salça ile kavrulan soğan ve biber içerisine ekleyin. Bu şekilde domates, soğan ve biberlerin üzerine bir bardak kadar sıcak su koyarak bu malzemeleri hep birlikte iyice kavurun. Suyu ekledikten sonra ocağın altını kısın ve kısık ateşte tam olarak pişene kadar kavurmaya devam edin.

Bu aşamadan sonra artık soğan mıhlaması için son aşamaya gelmiş oldunuz. Şimdi yemeğinize damak zevkinize göre tuz ve karabiber atarak bol bol karıştırın. Bu durumda tuz atarken çok fazla aşırıya kaçmamaya özen göstermelisiniz. Bu aşamadan sonra pişen soğanların üzerine bir adet yumurtayı da kırarak işlemleri tamamlayabilirsiniz. Bu durumda isteğinize göre farklı baharatlar ekleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Tunçbay

12 Temmuz 2024 Cuma

Soğan mıhlaması yedikten sonra gerçekten ağızda koku oluşmuyor mu? Misafirlerime sunmadan önce bu konuda emin olmak istiyorum.

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Tunçbay,

Soğan mıhlaması genellikle pişirme sürecinde soğanın kokusunu büyük ölçüde kaybettiği için, ağızda rahatsız edici bir koku bırakmaz. Ancak, herkesin ağız florası farklı olduğu için bazı insanlarda hafif bir koku kalabilir. Misafirlerine sunmadan önce bu konuyu dert ediyorsan, yemekten sonra maydanoz çiğnemek veya bir bardak süt içmek gibi basit yöntemlerle bu kokuyu minimize edebilirsin. Misafirlerin için özenli düşünecek kadar dikkatli olman çok güzel. Afiyet olsun!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Soğan Halkası Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Halkası Tarifi ve Malzemeleri

Polikistik Over Soğan Kürü Tarifi ve Malzemeleri

Polikistik Over Soğan Kürü Tarifi ve Malzemeleri

İbrahim Saraçoğlu Soğan Kürü

İbrahim Saraçoğlu Soğan Kürü

Soğan Tohumu Çeşitleri ve Özellikleri

Soğan Tohumu Çeşitleri ve Özellikleri

Soğan Tozu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Soğan Tozu Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Güncel

Kuru Soğan Kabuğunun Faydaları ve Kullanımı

Kuru Soğan Kabuğunun Faydaları ve Kullanımı

Güncel

Soğan Türleri ve Özellikleri

Soğan Türleri ve Özellikleri

Güncel

Soğanın Faydaları ve Kullanımı

Soğanın Faydaları ve Kullanımı