Soğan Piyazı Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Soğan Piyazı Tarifi ve Malzemeleri

Soğan piyazı, özellikle köfte, kuru et yemekleri, Arnavut ciğeri ve uykuluk gibi ana yemeklerin yanında lezzet artırıcı bir garnitür olarak sofralarımızda yerini alır. Ayrıca, sofralarımıza zenginlik katarken, yapılışı da oldukça kolaydır. Beyaz veya kırmızı soğan kullanılarak hazırlanabilir ve her iki tür de farklı bir lezzet sunar. Bazı tariflerde soğanlar yıkanarak suyu süzülür; ancak bu, soğanın kendine has tadını kaybetmesine neden olabilir. Bu nedenle, soğanları yıkamadan kullanmak daha lezzetli sonuçlar verir.

Soğan Piyazı Malzemeleri (4 Kişilik)

  • 5 orta boy soğan
  • 1 adet limon
  • 1 demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Pul biber veya sumak

Soğan Piyazı Nasıl Yapılır?

Soğanların kabuklarını soyduktan sonra kök ve sap kısımlarını kesip yıkayın. Diklemesine ikiye bölün ve ardından uzunlamasına ince dilimler halinde kesin. Dilimleri ellerinizle ayırdığınızda hilal şeklinde soğan parçacıkları elde edeceksiniz. Üzerine zevkinize göre tuz serpip ellerinizle ovalayın.

Maydanozları yıkayıp süzdükten sonra ince bir biçimde kıyın. Kıyılmış maydanozları soğanlarla harmanlayın. Üzerine limon suyu sıkıp, zeytinyağı gezdirin ve karıştırın. Damak zevkinize göre tadına baktıktan sonra limon ekleyebilirsiniz. Pul biber veya sumak serpiştirdikten sonra, fazla bekletmeden servis edebilirsiniz.

Ekstra Bilgiler

Soğan piyazı, sadece lezzeti ile değil, sağlık açısından da birçok fayda sunar. Soğan, antioksidan özellikleri ile bilinir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Maydanoz ise C vitamini ve demir açısından zengindir. Bu nedenle, soğan piyazı, hem lezzetli hem de besleyici bir garnitürdür.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

İlve

24 Temmuz 2024 Çarşamba

Soğanları yıkamadan kullanmak daha lezzetli sonuçlar verir mi? Bunu denemek istiyorum ama soğanı yıkamadan kullanmak hijyenik olur mu?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba İlve,

Soğanları yıkamadan kullanmak lezzet açısından çok büyük bir fark yaratmayabilir, ancak hijyen açısından dikkatli olman önemli. Soğanların dış kabuğunda toprak, bakteri veya diğer kirleticiler bulunabilir. Bu nedenle, yemeklerin sağlıklı ve güvenli olması için soğanları yıkamak iyi bir alışkanlıktır. Özellikle dış kabuğunu soyduktan sonra soğanı yıkamak, yüzeydeki kirlerin ve bakterilerin giderilmesine yardımcı olur. Sağlıklı ve lezzetli yemekler yapman dileğiyle!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Güncel

Soğan Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Salatası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Soğan tansiyonu yükseltir mi?

Soğan tansiyonu yükseltir mi?