Soğanlı kıymalı pide nasıl yapılır, tarifini paylaşır mısın?

Lezzetli bir soğanlı kıymalı pide hazırlamak için doğru malzemeler ve adım adım yapılış önem taşır. Hamurun nefis dokusu ve kıymalı harçla buluşan bu tarif, geleneksel tatları evde kolayca yakalamanın püf noktalarını içeriyor.

19 Kasım 2025

Soğanlı Kıymalı Pide Tarifi


Malzemeler:

  • Hamuru için
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • İç harcı için
  • 300 gram kıyma
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Üzeri için
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt
  • Çörek otu

Yapılışı:


  • Hamur için derin bir kaba unu alın, ortasını havuz şeklinde açın.
  • Maya, şeker ve ılık suyu karıştırıp 10 dakika bekletin.
  • Mayalı karışımı una ekleyin, tuz ve sıvı yağı ilave ederek yoğurun.
  • Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin.
  • Hamurun üzerini kapatarak 1 saat mayalanmaya bırakın.
  • İç harcı için soğanları ince ince doğrayın.
  • Tavada sıvı yağı kızdırın, soğanları pembeleşene kadar kavurun.
  • Kıymayı ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
  • Baharatları ekleyip 2-3 dakika daha pişirerek ocaktan alın.
  • Mayalanan hamuru 4 eşit parçaya bölün.
  • Her parçayı oval şekilde açın.
  • Kenarlarını hafifçe kıvırarak iç harcı ortaya yayın.
  • Üzeri için yumurta sarısı ve sütü çırpıp fırçayla pidelerin üzerine sürün.
  • Çörek otu serperek 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
  • Sıcak olarak servis yapın.

Püf Noktaları:


  • Hamurun iyi mayalanması için ılık ortamda bekletin
  • Kıymanın yağlı olması pidenin daha lezzetli olmasını sağlar
  • Pideleri fırın tepsisine yağlı kağıt sererek pişirebilirsiniz
  • İsteğe bağlı olarak iç harca doğranmış maydanoz ekleyebilirsiniz

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
Çok Okunanlar
Haber Bülteni
;