Soğan Böreği Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Soğan Böreği Tarifi ve Malzemeleri

Soğan böreği, iç harç olarak değişik börek çeşitlerini sevenler için kolay bir tarif. Sadece soğan kavurmasıyla yapılan böreğin lezzeti kıymalı börekle eş değer. Tercihe göre iç harca farklı ve bol baharat atılabilir. Açma hamurdan yapıldığı gibi hazır yufka ile de yapılabilir. Tarifimiz tepsi böreği tarifi. Biraz uğraşmak isteyenler hazırlanan hamuru çarşaf böreği olarak da kullanabilirler. Çarşaf böreği olarak hazırlanmak isteyenler malzeme listesindeki margarini 1 bardak sıvıyağ ile değiştirmeliler.

Soğan böreği için gerekli malzemeler
  • 250 gr margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı sirke
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • Yeterli miktarda un
İç harcı için
  • 1 kg. Kuru soğan
  • Sıvı yağ
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Tuz
Soğan böreği nasıl yapılır?

Hamuru hazırlamak için geniş bir kabın içerisine sıvıyağ, yumurta, şeker tuz, sirke, su konulup karıştırılır. Alabildiğince un eklenip kulak memesi kıvamına gelecek şekilde yoğrulur. Oluşan hamur 30 adet beze şeklinde ayrılır ve yarım saat dinlendirilir. Bezeler dinlenirken böreğin iç harcı için, soğanlar soyulur ve küçük küçük doğranır. Tavaya yağ konup ısıtıldıktan sonra soğanlar eklenir. Orta ateşte yavaş yavaş kavrulur. Tuzu, karabiberi, pul biberi atılır. Ocaktan alınıp soğumaya bırakılır.

250 gr margarin bir tavada eritilir. Hamur bezeleri bir servis tabağı büyüklüğünde açılır. Üzerlerine margarin sürülür. 15 adet olacak şekilde üst üste konur. Diğer bezelerden de aynı şekilde araları yağlanmış 15 kattan oluşan bir hamur elde edilir. 15 katdan oluşmuş iki grup hamur buz dolabında 15-20 dk. Dinlendirilir. Hamurlardan biri, tepsi büyüklüğünde açılır ve yağlanmış fırın tepsisine iyice yayılır. Üzerine soğanlı harç eşit şekilde yayılır. Diğer 15 katlı yağlı hamur bezesi de aynı büyüklükte açılıp soğanlı harcın üstü kapatılır. Kalan yağ eğer donmuşsa ısıtılır ve böreğin üzerine sürülür. Börek fırına konmadan önce kare şeklinde kesilir. Üzeri kızarıncaya kadar önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.

Soğan Böreği Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Soğan Ekimi Nasıl Yapılır?

Soğan Ekimi Nasıl Yapılır?

Editörün Seçtiği

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Soğan Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Soğan Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Soğan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Dolması Tarifi ve Malzemeleri

Frenk Soğanı Kullanımı ve Özellikleri

Frenk Soğanı Kullanımı ve Özellikleri

Kulak Ağrısına Soğan Suyu Nasıl Kullanılır?

Kulak Ağrısına Soğan Suyu Nasıl Kullanılır?

Soğan Tohumu Çeşitleri ve Özellikleri

Soğan Tohumu Çeşitleri ve Özellikleri

Güncel

Soğan Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Soğan Kavurma Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Soğan Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Soğan Tarifi ve Malzemeleri

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6