Soğanı yedikten sonra midenizde rahatsızlık hissediyor musunuz? Bazen bu sebzenin içeriğindeki fruktoz ve sülfür bileşenleri, sindirim sistemimizi zorlayabiliyor. Özellikle irritabl bağırsak sendromu gibi sorunları olanlar için durum daha da rahatsız edici hale gelebilir. Çiğ soğan tüketimi mide asidini artırarak ekşime ve reflü gibi sorunlara yol açabiliyor. Pişirilmiş soğanın sindirimi daha kolay olabilir, bu nedenle mide sorunları yaşıyorsanız belki de pişirilmiş versiyonunu denemelisiniz. Kendi vücudunuzu dinleyerek, soğanı diyetinizden çıkarmayı ya da alternatif sebzeler denemeyi düşünmelisiniz. Bu konuda bir beslenme uzmanına danışmak iyi bir fikir olabilir mi?
Soğanı yedikten sonra midenizde rahatsızlık hissediyor musunuz? Bazen bu sebzenin içeriğindeki fruktoz ve sülfür bileşenleri, sindirim sistemimizi zorlayabiliyor. Özellikle irritabl bağırsak sendromu gibi sorunları olanlar için durum daha da rahatsız edici hale gelebilir. Çiğ soğan tüketimi mide asidini artırarak ekşime ve reflü gibi sorunlara yol açabiliyor. Pişirilmiş soğanın sindirimi daha kolay olabilir, bu nedenle mide sorunları yaşıyorsanız belki de pişirilmiş versiyonunu denemelisiniz. Kendi vücudunuzu dinleyerek, soğanı diyetinizden çıkarmayı ya da alternatif sebzeler denemeyi düşünmelisiniz. Bu konuda bir beslenme uzmanına danışmak iyi bir fikir olabilir mi?
Cevap yaz