Sarı Soğan Sarı soğan, yemek yaparken en fazla tercih edilen soğan türlerinden biridir. Soğanın, mutfaklarımızda sıkça kullanılan ve çok sayıda çeşidi bulunan bir sebze olduğunu unutmamak gerekir. Yeşil soğan, kırmızı soğan, beyaz soğan ve sarı soğan bu çeşitlerin başlıcaları arasında yer alır. Soğanın birçok faydası bulunmakta olup, bu faydalar her geçen gün bilimsel araştırmalarla daha da genişlemektedir. Mutfaklarımızdan eksik etmediğimiz soğanın kullanılmadığı yemek ve çorba türü neredeyse yoktur. Ancak sarı soğanın faydalarından tam anlamıyla yararlanabilmek için çiğ ya da hafif közlenmiş olarak tüketilmesi daha etkilidir. Sarı Soğanın Özellikleri Nelerdir?
Sarı soğan, sağlık açısından oldukça faydalı olduğu için tüketiminin artırılmasında büyük yarar bulunmaktadır. Yemek ve çorbalar, soğan tüketimi açısından yetersiz kalabilir. Soğanın çiğ tüketilmesi en faydalı yol olsa da, sosyal bir varlık olan insan için bu her zaman mümkün olamayabilir. Bu nedenle soğandan daha fazla istifade edebilmek ve en sağlıklı şekilde tüketimini sağlamak amacıyla sarı soğan ile yapılabilecek basit aperatifler hakkında birkaç ipucu vermek istiyorum. Bunlardan bazıları şunlardır: Sarı Soğan Mıhlama İçin Gerekli Olan Malzemeler
Sarı Soğan Mıhlama Nasıl Yapılır? Soğanları mutfak robotunda yemeklik olacak şekilde doğrayın. Kapaklı bir tavanın içerisinde tereyağı ile kısık ateşte iyice soteleyin. Eğer tuzu bu aşamada atarsanız soğan kolay ölür. İyice kavrulan sarı soğanların üzerine yumurtaları kırın ve tavanın ağzını tekrar kapatarak kısık ateşte pişmesini sağlayın. İstediğiniz kıvamda pişirdiğiniz soğanlı mıhlamanın üzerine karabiberi ve eksikse tuzu da ilave edin. Sarı soğanlı mıhlamanız hazır. Arzu ederseniz soğan kavrulurken biraz kıyma da ekleyebilirsiniz. Sarı Soğan Salatasının Malzemeleri
Sarı Soğan Salatası Nasıl Yapılır? Soğanları piyazlık şekilde doğrayın ve sarı soğanın acılığının gitmesi için 15 dakika kadar suda bekletip suyunu iyice süzün. Soğanın üzerine tüm malzemeleri ekleyerek iyice karıştırın. Sarı soğan salatanız hazır. Afiyet olsun. Bu mezeyi özellikle balık, ızgara et ve köfte ile kuru fasulyenin yanında ikram edebilirsiniz. |