Soğan Suyu Kürü Soğan suyu kürü, miyom rahatsızlığı, polikistik over belirtileri, iyi huylu prostat büyümesi, kıl dönmesi rahatsızlığı, hamile kalmak istenildiğinde, menopoz dönemlerinde ve benzer rahatsızlıklarda tedavi amacıyla kullanılan bitkisel bir kürdür. Soğan, yemeklerde sıklıkla kullanılan bir sebze olmasının yanı sıra içerdiği B, A ve C vitaminleri, iyot, silis, fosfor ve kükürt gibi maddeler sayesinde antibiyotik etkisi gösterir ve hazmı kolaylaştıran enzimler içerir. Soğan tüketimi fazla olan ülkelerde kanser hastalıklarının daha az görüldüğü saptanmıştır. Evlerinizde taze olarak hazırlayabileceğiniz soğan suyu kürü, 15 gün boyunca düzenli kullanıldığında çeşitli hastalıklara karşı doğal bir çare olabilir. Soğan Suyu Kürü Nasıl Hazırlanır? Soğan suyu kürü hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler:
Soğan suyu kürü hazırlanacak soğanların kabukları kırmızı, mor veya beyaz olanlardan tercih edilmemelidir. Bu tür soğanlar kürde etkili olmaz. Kullanacağımız soğan, yemeklerde kullanılan normal kuru soğandır. Soğanı kök ve kabuğuyla beraber kullanacağımızdan dolayı güzelce yıkayarak sirkeli suyun içinde bir süre bekletmek gerekir. Bu şekilde soğanın dezenfekte olmasını sağlarız. Soğan suyu kürü için hazırlanan suyu bir tencereye alalım ve ocağın üzerinde kaynamasını bekleyelim. Su kaynadıktan sonra kuru soğanı dört parçaya bölüp kaynamakta olan suyun içine atalım. Bu şekilde yaklaşık 10 dakika kadar kaynaması gerekir. Soğan suyu kürü, bu süre içinde hazır olacaktır. Soğan suyu kürünü kullanmak için kaynadıktan sonra biraz ılınmasını beklemek gerekir. Soğan Suyu Kürünün Faydaları Nelerdir?
Soğan Suyu Kürü Nasıl Uygulanır? Soğan suyu ile hazırlanmış olan soğan suyu kürü, sağlık sorunlarına fayda sağlaması açısından en az altı ayda bir kez 15 gün kadar uygulanmalıdır. Bu süreyi geçirmemeye dikkat edilmelidir. Hazırlanmış olan soğan suyu kürünü ılık olarak kullanmak gerekir. Öğle yemeklerinden ve akşam yemeklerinden on dakika önce bir bardak içmek fayda sağlar. Sürekli olarak içeceğiniz soğan suyu kürünün taze olarak tüketilmesi önerilir. Soğan suyu kürünü oluşturmak için mutlaka evlerde yemekler için kullanılan soğandan hazırlanmalıdır. Kullanılacak olan soğanların dış kabuğu kuru ve taze olmalıdır. Çimlenmiş ve köklenmiş olan soğanlar, soğan suyu kürü için uygun değildir. |