Soğanlı saç böreği tarifini okuduktan sonra aklımda bazı sorular var. Özellikle iç harcında sadece soğan ve beyaz peynir kullanmakla kalınmış, acaba başka malzemeler eklemek mümkün mü? Mesela ıspanak ya da kıyma eklesek nasıl bir lezzet elde edebiliriz? Ayrıca, hamurun içine susam veya çörek otu serptiğimizde nasıl bir tat farkı yaratır? Bu tarifin pratikliği ve lezzeti göz önüne alındığında, dondurup sonradan pişirmek de oldukça pratik bir fikir gibi görünüyor; bu yöntemle lezzetinde bir kayıp olur mu?
Soğanlı saç böreği tarifini okuduktan sonra aklımda bazı sorular var. Özellikle iç harcında sadece soğan ve beyaz peynir kullanmakla kalınmış, acaba başka malzemeler eklemek mümkün mü? Mesela ıspanak ya da kıyma eklesek nasıl bir lezzet elde edebiliriz? Ayrıca, hamurun içine susam veya çörek otu serptiğimizde nasıl bir tat farkı yaratır? Bu tarifin pratikliği ve lezzeti göz önüne alındığında, dondurup sonradan pişirmek de oldukça pratik bir fikir gibi görünüyor; bu yöntemle lezzetinde bir kayıp olur mu?
Cevap yaz