Mor soğan turşusunu yapmanın bu kadar kolay olduğunu bilmiyordum. Özellikle malzemelerin basitliği beni çok cezbetti. Mor soğanları dilimleyip, sirke, tuz ve şekerle hazırlanan karışımı dökerek beklemek yeterliymiş. Acaba sarımsak eklemek turşunun tadını nasıl değiştiriyor? Ayrıca turşunun saklama koşullarını öğrenmek de önemli; serin ve karanlık bir yerde saklanması gerektiğini bilmek iyi oldu. Peki, turşu ne kadar süre bekletilmeli? Bir hafta boyunca bekletmek yeterli mi, yoksa daha fazla mı bekletmek gerekiyor? Bu tarifle denemek için sabırsızlanıyorum!
Mor soğan turşusunu yapmanın bu kadar kolay olduğunu bilmiyordum. Özellikle malzemelerin basitliği beni çok cezbetti. Mor soğanları dilimleyip, sirke, tuz ve şekerle hazırlanan karışımı dökerek beklemek yeterliymiş. Acaba sarımsak eklemek turşunun tadını nasıl değiştiriyor? Ayrıca turşunun saklama koşullarını öğrenmek de önemli; serin ve karanlık bir yerde saklanması gerektiğini bilmek iyi oldu. Peki, turşu ne kadar süre bekletilmeli? Bir hafta boyunca bekletmek yeterli mi, yoksa daha fazla mı bekletmek gerekiyor? Bu tarifle denemek için sabırsızlanıyorum!
Cevap yaz