Soğanlı patates ezmesini yaparken dikkat ettiğim en önemli noktalardan biri, patateslerin haşlanma süresiydi. Eğer fazla haşlanırlarsa dağılabiliyorlar, bu yüzden 20-25 dakika yeterli oluyor. Soğanları sote ederken de pembeleşene kadar kavurmak, lezzetini katlıyor. Eklediğim süt ile daha kremsi bir kıvam elde ettim ve üzerini kuru nane ile süslemek de güzel bir dokunuş oldu. Yanında yeşil salata ile servis etmek, yemeği daha hafif hale getirdi. Sizce de misafir sofralarında yer alması gereken bir tarif değil mi?
Soğanlı patates ezmesini yaparken dikkat ettiğim en önemli noktalardan biri, patateslerin haşlanma süresiydi. Eğer fazla haşlanırlarsa dağılabiliyorlar, bu yüzden 20-25 dakika yeterli oluyor. Soğanları sote ederken de pembeleşene kadar kavurmak, lezzetini katlıyor. Eklediğim süt ile daha kremsi bir kıvam elde ettim ve üzerini kuru nane ile süslemek de güzel bir dokunuş oldu. Yanında yeşil salata ile servis etmek, yemeği daha hafif hale getirdi. Sizce de misafir sofralarında yer alması gereken bir tarif değil mi?
Cevap yaz